Recull Notícies

Inici > La FM2013 > Recull Notícies

Recull NotíciesÍndex

 

Presentació

presentacioDel 29 d'agost al 2 de setembre se celebra la Festa Major a Vilafranca del Penedès.

La Festa Major de Vilafranca és la festa més arrelada a la comunitat, la més coneguda, la més acceptada, la festa popular de la ciutat per excel·lència. Declarada Festa d'Interès Nacional, la Festa Major manté intactes elements, actes i estructura que li són propis i que la identifiquen com a tal des de gairebé a mitjans del segle XIX.

Més informació

 

Els Administradors de la Festa Major 2013

Administradors FM13     
Pere Catasús, Andreu Lara, Ester Milà, Mireia Sàbat i Toni Santisteban són els cinc administradors que prepararan la propera festa major.

Més informació

 

Aina Mallol i Raimon Gumà, autors de la imatge gràfica de la FM2013

 Administradors i dissenyadors.  

Els cinc Administradors amb els dos autors del disseny d'aquest any, en la roda de premsa de presentació del logotip, un esclat de colors, sota una tipografia exclusiva, creada pels mateixos dissenyadors.

Més informació

 

Jordi Casanovas, pregoner

Jordi Casanovas
El dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas serà el pregoner de la festa major 2013. S'ha mostrat il·lusionat amb l'encàrrec i ha assegurat que serà un pregó carregat d'entusiasme i passió.

Més informació

 

Segona cursa de Sant Fèlix

Segona Cursa de Sant Fèlix Els Administradors han anunciat que es convoca la segona edició de la Cursa de Sant Fèlix. La data de celebració de la cursa serà el dia 29 de juny a la tarda.

Més informació

 

La Festa Major participa de la Diada de Sant Jordi

Sant Jordi 2013Els Administradors de la festa major organitzen un parell d'activitats coincidint amb la diada de Sant Jordi. D'una banda, hi haurà un taller de pintura infantil i de l'altra, els Administradors seran presents a la rambla de Sant Francesc amb una parada de venda de roses i punts de llibre festamajorencs i altres productes relacionats amb la festa. 

Més informació

 

Comissió de la festa major dels petits

S'obre convocatòria per formar part de la Comissió de la Festa Major dels Petits. Les persones interessades en formar-hi part poden inscriure's al Servei de Cultura, a l'Escorxador fins al 24 de maig.

Més informació

 

Novetats segona cursa de Sant Fèlix

Cursa de Sant FèlixL'estand dels Administradors de la Festa Major 2013 a les Fires de Maig informarà de la propera edició de la cursa i recollirà inscripcions per a la II Cursa de Sant Fèlix. La principal novetat és la participació infantil, amb recorreguts adaptats a cada edat.

Més informació

 

Colles a la Diada de Sant Fèlix


Sant Fèlix 2012 (C) Toni Galitó

Els Administradors de la Festa Major de Vilafranca han anunciat que les quatre colles que assistiran a la Diada castellera de Sant Fèlix d'aquesta 2013 són la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca. Amb aquesta decisió els Administradors tanquen un dels actes més rellevants i amb més ressò de la festa major. 
Els Administradors desitgen una bona temporada a les colles i gaudir d'una excel·lent diada castellera amb els millors castells possibles.

 

Marxandatge de la festa

SamarretaLa samarreta, un dels productes més populars, presenta aquest any diferents models. Però la principal novetat enguany és la tassa Sant Fèlix, que reprodueix la imatge del sant i un vers dels Goigs. 

Més informació

 

Preinscripcions a la festa major dels petits

Festa Major dels PetitsDel 23 al 31 de maig es poden fer les preinscripcions per participar a la festa major dels petits. Com a novetat, enguany s'incorpora a la Festa Major dels Petits el Ball de Capgrossos que fins ara no hi tenia representació.

Més informació

 

Convocatòria per a l'Orquestra dels Goigs a Sant Fèlix

(C) Toni Galitó

Es necessiten intèrprets de violí, de violoncel, de contrabaix, de flauta travessera, de clarinet, de trompeta, de trombó i d'orgue.

Més informació

 

Es presenta el cartell musical de la Festa Major 2013

Festa Major 2013

Obrint Pas, Els Catarres, Buhos, Abbey Road o Abba Revival, entre d'altres, són les formacions musicals protagonistes de la propera festa major vilafranquina.

Més informació

 

Rèplica dels Capgrossos a la festa major dels petits

(C) Toni Galitó i Jemi Paretas

La festa major dels petits estrenarà aquest any la rèplica de les dues parelles de Capgrossos: l'Humbert i la Roseta, i la Zingarel·la i el Canyamàs. Les peces s'han pogut realitzar amb un romanent de la Festa Major de l'any passat.


Més informació

 

Cinquena edició del sorteig 'Per festa major, et convidem al balcó'

Per festa major, et convidem al balcó!

A finals del mes d'agost es farà el sorteig entre les persones que vulguin optar a poder veure des del bacó de la Casa de la Vila els actes principals dels dies 29, 30 i 31 d'agost.


Més informació

 

Lluís Masachs, autor de l'estampa de Sant Fèlix

El pintor i il·lustrador vilafranquí Lluís Masachs serà l'autor de l'estampa de Sant Fèlix 2013. Els Administradors de la FM'2013 han comunicat el nom de la persona encarregada de realitzar l'estampa, que serà presentada a principis d'agost. 

Més informació

 

La festa major, a instagram

 instagram

Els Administradors de la FM animen tothom a penjar fotos relacionades amb la festa a l'Instagram amb l'etiqueta #fmvila13

Més informació

 

Millores en els horaris de la festa major

  sortida d'OficiEl Consell de la Festa Major, els Administradors del 2013 i l'Ajuntament han acordat introduir dos canvis en el Protocol de la Festa Major que pretenen millorar els horaris de l'activitat festamajorenca dels matins del dia 29 i del dia 30.

Més informació

 

Novetats a la festa major dels petits

Els Administradors de la festa major han presentat les novetats de la programació infantil que s'incorporen aquest any: el pregonet que es farà abans de la tronada de la festa major dels petits del dia 1 i la mostra d'espectacles Rodaplaces, protagonista de les activitats del dia 2 de setembre.

Més informació

 

Els donatius a la FM13 es podran fer a través de tots els canals tecnològics de La Caixa

 La CaixaEls Administradors de la Festa Major 2013 han presentat una nova aplicació que permetrà fer els donatius a la festa a través dels canals tecnològics i de pagament de “la Caixa”.


Més informació

 

Els Gegants de Vilafranca estrenaran vestuari per la propera Festa Major

 gegantsEl Ferragut i l'Elisenda estrenaran vestits nous per la propera Festa Major que estaran dissenyats i confeccionats pel figurinista vilafranquí Amadeu Ferré. 

Més informació

 

L'estampa de sant Fèlix 2013, de Lluís Masachs

Estampa de sant Fèlix 2013
L'estampa presenta el sant de cos sencer, amb un aire jove i somrient, i amb una mirada que, a diferència de l'original, es fixa directament en l'espectador. 


Més informació

 

Els Verds obriran la Diada de Sant Fèlix i la Colla Vella dels Xiquets de Valls tancarà ronda

(C) Administradors fm13     Fet el sorteig d'ordre d'actuació per Sant Fèlix i també per a les diades dels dies 29 i 31 amb la participació de les tres colles locals. 


Més informació

 

Els Administradors destaquen la bona acollida del nou format d’acte del sorteig d'ordre d’actuació

FM2013La novetat més destacada és que a la segona part, l'acte incloïa una tertúlia sobre la Diada castellera de Sant Fèlix, amb la participació dels quatre caps de colla participants a la jornada del dia 30.


Més informació

 

Talls de circulació i desviaments del trànsit durant els dies de Festa Major

    Per tal de facilitar l'aparcament als nombrosos visitants que els propers dies vénen per gaudir dels actes de la Festa Major, es recorda que Vilafranca disposa d'una bona xarxa d'aparcaments públics i gratuïts.


Més informació

 

Mesures de seguretat en els actes de la Festa Major on el foc és protagonista

(C) Toni Galitó Es demana expressament que se segueixin les indicacions de la Policia Local i dels diversos responsables en tots els actes, especialment en aquells on hi ha coets.

Més informació

 

Crida a la participació a la processó als exadministradors de la Festa Major

(C) Jemi ParetasEs demana participació per portar la imatge del sant i per dur les atxes, especialment per a les processons dels dies 29 i 31.

Més informació

 

Sortida de la capta de la Festa Major 2013

Capta 2013   Amb la sortida de la capta s'ha donat a conèixer el programa, l'estampa i el regal d'aquest any.

Més informació
© 2013 Ajuntament de Vilafranca del Penedès Administradors FM'13 Tel. - C\ La Font 43 · 08720 Vilafranca del Penedès Última actualització: 21/08/2013


Segueix-nos a :